juga.tibor@rmdsz.ro képe

Kovászna megye, ÖKO közösség címmel indít környezettudatosító kampányt november 16. és december 31. között a megye településein a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület a FEPRA International Rt.-vel közösen. A program környezetünk tisztaságára és megóvására, a helyes szelektív hulladékgyűjtésre kívánja felhívni a megye lakosságának figyelmét.

A témában tartott sajtótájékoztatón Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke bemutatójában a Földet érintő, egyik legnagyobb veszélyre hívta fel a figyelmet. „Kovászna Megye Tanácsa és a Hulladékgazdálkodási Egyesület sok energiát és pénzt fektet a népszerűsítő tevékenységbe, médiakampányba azért, hogy a lakosság megértse miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés és a felelős hulladékgazdálkodás. Az eredmények jók, az emberek fogékonyak az üzenetekre, de a munkát folytatni kell, hiszen egyértelművé kell tennünk, hogy a tiszta környezet gazdag vidéket jelent. Mindannyiunk jövőjének legnagyobb ellenségei azok, akik felelőtlenül dobják el a szemetet, nem gondolva arra, hogy ezáltal a saját egészségünket és gyermekeink jövőjét sodorják veszélybe" – hangsúlyozta a tanácselnök.  

„Figyelembe véve a 74-es sürgősségi kormányrendelet előírásait, valamint a közeljövőben megjelenő miniszteri rendeletet, amely a Felelősség Átvállalási Társulások (OTR) szabályozását és működését írja elő, az egyesületünk úgy döntött, hogy a legjobbakkal fog együttműködni” – hangsúlyozta Ambrus József, a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület igazgatója, aki kifejtette „pozitívan reagálva a FEPRA részvénytársaság megkeresésére és anyagi hozzájárulására, egész megyét érintő tudatosító kampányt szervezünk. Ez most egyszeri alkalomra szóló partnerség, de nem zárjuk ki a lehetőségét egy hosszútávú együttműködésnek sem. Megyénkben az integrált hulladékgazdálkodás már egy éve működik, jó eredményekkel büszkélkedhe