juga.tibor@rmdsz.ro képe

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala új, kétnyelvű  irányító táblákat helyezett ki az Oltmező utcába és a Păiuș Dávid hadnagy utcába, a főút mentén.

A 12-es országút Sepsiszentgyörgyön áthaladó szakaszának kezelése tavaly decemberben került az önkormányzat hatáskörébe, így már akkor elkezdődtek a karbantartási, felújítási munkálatok. Ehhez a szakaszhoz tartozik az Oltemző utca és a Păiuș Dávid hadnagy utca.

Az Oltemző utcában jelenleg a közvilágítási hálózat korszerűsítése zajlik, az új oszlopok a helyükre kerültek, egy részük már üzemel. Az idén tavasszal az önkormányzat munkatársai ezen a útszakaszon felfestették az átjárókat, jelzőfénnyel ellátott táblákat is kihelyeztek azért, hogy biztonságosabb legyen az átkelés az úttesten. Az önkormányzat tervei közt szerepel a járdaszakaszok megépítése az Oltemző utcában, valamint a közvilágítási hálózat felújítása a Păiuș Dávid hadnagy utcában.

Ugyanakkor a helyi közszállítási vállalat, a Multi Trans Rt. új buszjáratot indított a Sepsi Arénához, az autóbusz a Kaufland üzlet közelében is megáll.