juga.tibor@rmdsz.ro képe

Csütörtökön, december 20-án hivatalosan is átadták az elektromos beléptető rendszert a Szent Anna-tónál, illetve a természetvédelmi területet fenntartó szervezetek ismertették a további turisztikai beruházásokat.

Az eseményen köszöntőjében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszönetet mondott Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának is, bízva abban, hogy partnerségben számos olyan turisztikai fejlesztés és gazdasági beruházás valósul majd meg, a Csomád – Bálványos térségben, amely a fiatalok számára is vállalkozási lehetőséget biztosít. Mint mondta, az övezeti rendezésének terve egy olyan közös, nagy vállalkozás az érintettekkel, amelynek célja fenntartható módon fejleszteni, és láthatóvá tenni a térséget. Ez pedig a fiatalok számára is lehetőségeket biztosít az itthon maradásra és a környék településein is növeli majd a vendégéjszakák számát. Hargita Megye Tanácsának elnöke ugyanakkor gratulált a lázárfalvi közbirtokosság és a Pro Szent Anna Egyesület közös munkájának, kiemelve, hogy a lázárfalvi közösségnek egyben kihívás és lehetőség is Székelyföld egyik legértékesebb kincsének a megőrzése és láthatóvá tétele a turisták számára. Borboly Csaba mindezek mellett Tamás Sándor háromszéki kollégájának is gratulált legújabb kiadványához, kiemelve, hogy az ehhez hasonló múltbeli történetek, a legendákkal együtt még inkább növelik egy térség vonzerejét.

Tamás Sándornak, Kovászna Megye Tanácsa elnökének személyes kötődése is van a Szent Anna-tó övezte helyhez, hiszen, mint elmondta, édesapja volt az, aki az 1970-es évek elején a tóhoz vezető útépítés munkálatait vezette. „Mi háromszékiek is számot tartunk a Szent Anna-tó övezte helyhez. A sajátomnak érzem ugyanúgy, mint a csíkiak, és más háromszékiek. Kötelességünk megőrizni és megbecsülni ezt a természet adta ajándékot, amely ősidők óta meghatározza térségünket” – fogalmazott az elnök, aki vetítettképes előadás által bemutatta a t