juga.tibor@rmdsz.ro képe

Folytatódik az Encode Plus Energy sikertörténete: a cég megnyitotta új gyárát Vetésen.

 A megnyitó ünnepség igazán látványosra sikeredett, hiszen kobotok (nem, ez nem elírás, a kobotok azok a kooperatív robotok) szolgálták fel az innivalót, az igazi szenzáció azonban mégis a munkaasztalokon alakul.
A céget Petyke Csilla és férje alapították 2004-ben. A Renovatio ipari parkban lévő termelőegységben ipari automatizáláshoz szükséges kellékeket kezdtek el gyártani: lifteket, mozgó asztalokat, futószalagokat, szállítópályákat. Az évek során olyan gyáraknak dolgoztak már, mint a Jaguar vagy a Nissan Angliában, a BMW Németországban, az Audi Brüsszelben vagy éppen a Mercedes Kecskeméten. Az egyik legnagyobb munkájuk Lille-ben a világ egyik legnagyobb internetes kereskedelmi cégének, az Amazonnak a logisztikai raktára volt, amelybe 82 kilométernyi szállítópályát építettek be.
Mátol az E.P.E profilja új területtel bővült! A kobotokkal! Néhány hete ugyanis az E.P.E a dán Universal Robots hivatalos integrátora lett, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Dániában legyártott robotokat Vetésen „tanítják be”.