Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul asigurării pentru accidente de muncă

Részletek

Activitatea de voluntariat în domeniul situațiilor de urgență este o formă de activitate a voluntariatului desfășurată în condițiile legii.
Intervenția pentru situații de urgență se poate solda oricând cu accidente care pot duce la invalidități, temporare sau permanente, și până la pieredea vieții voluntarilor. Prin pierderea totală sau parțială a capacității de muncă, voluntarii, în lipsa reglementării, nu au asigurat dreptul la o pensie de invaliditate, drept de care ar trebui să beneficieze chiar dacă activitatea nu constituie obiectul unui raport juridic de serviciu/muncă în temeiul unui contract individual de muncă.
Scopul inițiativei legislative: a reglementa situațiile în care voluntarii beneficiază de asigurare pentru accidente de muncă/boli profesionale, respectiv acordarea și cuantumul indemnizației pentru voluntarii care au suferit accident de munca în timpul intervenției în situații de urgență.

CsatolmányMéret
PDF ikon 18L075EM.pdf166.54 KB
PDF ikon 18L075FG.pdf55.94 KB
Szám: 
L75/2018
Első ház: 
Szenátus
Kategória: 
Szociális, munkaügy
Kezdeményező: 
RMDSZ
Javaslatok beküldésének határideje: 
27-02-2018
Bizottság: 
Részlegesen
Bizottsági jelentés: 
Plénum: 
Elfogadva