juga.tibor@rmdsz.ro képe

A hírt Lőrincz Zsuzsánna, a MES-t szervező Artera Alapítvány elnöke jelentette be csütörtökön, hangsúlyozva: a székelyudvarhelyi városvezetés sajnos nem mutatott érdeklődést az esemény támogatása iránt, ezért a jövőre húsz éves Artera az eddigi megszokott helyszín, a székelyudvarhelyi Székelytámadt vár helyett jövőben a nagyenyedi várfalak mellett rendezi meg – immár tizenhetedik alkalommal – a Míves Emberek Sokadalmát.

Bár szomorúsággal tölt el, hogy Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala nem találta támogatásra érdemesnek a MES-t, örülök, hogy jövőre ismét megszervezhetjük az eseményt. Nagyenyeden tárt karokkal fogadtak, a városvezetés és a megyei önkormányzat elnöke is támogatásáról biztosított. Enyeden felismerték a MES-ben rejlő lehetőségeket, jövő évi fesztiválkínálatuk fénypontja lesz a sokadalom, s a turizmust népszerűsítő programjaikban is kiemelt helyet kap az esemény” – jelentette Lőrincz Zsuzsánna.

A Fehér megyei RMDSZ és a Nőszervezet, Nagyenyed önkormányzatával egyeztetve befogadta, támogatja és megszervezi a rendezvényt - nyilatkozta Lőrincz Helga, Nagyenyed alpolgármestere.