Az Országos Önkormányzati Tanács munkájának elsődleges célja, hogy az RMDSZ által vezetett, illetve befolyásolt települési és megyei önkormányzatok működését a bevált, új megoldások elterjesztésével segítse, a mindennapokat érintő legkülönbözőbb kérdésekben, jogalkotások terén érdemi véleményt tudjon formálni és egyeztetni a helyi közösségekkel.

Fontos számunkra továbbá a rendszeres kapcsolattartás az RMDSZ parlamenti képvislettel, hogy a számunkra fontos kérdésekre, javaslatokra találjuk meg a legmegfelelőbb megoldásokat.

Igyekszünk folyamatosan erősíteni a munkánkat, hogy a mostaninál lényegesebb, több és jobban működő csatorna álljon a rendelkezésünkre az előrehaladás és tapasztalatcsere érdekében, hogy nőjjön az országos és a bukaresti érdekképviseleti munka ereje és lehetősége is.

Az Országos Önkormányzati Tanács elnöki tisztségét 2008 óta töltöm be, így ez idő alatt megbizonyosodhattam arról, hogy az együttműködésnek, az együttgondolkodásnak van helye ebben a munkában, hiszen már számos közös projektet, elképzelést sikerült véghezvinni.

Remélem, hogy a továbbiakban még konkrétabb kezdeményezéseket is vállalhatunk fel közösen és sikerül valós előrelépést tenni a fejlesztési folyamatokban, a problémáink megoldásában és identitásunk erősítésében.

Borboly Csaba

elnök
Országos Önkormányzati Tanács