Focibajnoksággal avatták a sepsibükszádi sportpályát

Focibajnoksággal avatták a sepsibükszádi sportpályát

2019-11-18

Elsősorban az iskolás gyerekek, de a felnőtt közösség is használhatja Sepsibükszádon a szombaton felavatott műfüves sportpályát. A helyi költségvetésből finanszírozott multifunkcionális pályát már az avatón birtokba vették a helyiek és a vendégek, köztük a háromszéki fociélet kiemelkedő személyiségei is.    
Régi álma volt a helyi közösségnek, mondta el Bács Márton Csaba polgármester az avatón, örülnek, hogy sikerült önerőből megvalósítani. A helyi önkormányzat saját költségvetéséből 270 ezer lejt fordított a létesítmény kialakítására, amely éjszakai kivilágítással is rendelkezik, a labdarúgás mellett teniszpályaként és röplabdapályaként is funkcionál. A létesítményt tovább lehet fejleszteni, ehhez már Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke ígért támogatást, hogy jövőre lelátókkal is felszerelhessék a sportpályát. „A megyei önkormányzat helyi fejlesztési programjai között van olyan, amely a sportlétesítmények építését, korszerűsítését, felszerelését célozza, az önkormányzatok pályázhatnak rá. Elsősorban azokat a közösségeket támogatjuk, amelyeknek vannak elképzeléseik, terveik, Sepsibükszád ilyen község, ahol tudják mit szeretnének és dolgoznak a közös célokért” – emelte ki a tanácselnök, azt kívánva, mindig olyan mozgalmas élet legyen a sportpálya körül, mint a szombati, jól sikerült avatón.
A pálya avatóünnepsége megmozgatott nemcsak helybélieket, hanem az egész környékről érkeztek sportkedvelők. Negyven év után ismét pályára állt a bükszádi öregfiúk csapata, amelynek tagjai az egykori tusnádfürdői riválisok ellen játszottak, a játékosok meghatottan vették át az önkormányzat által biztosított pólókat.
Felnőtt- és gyerekrajongók vették körbe Fejér Bélát, az OSK kapusát is, aki a gyerekek legnagyobb örömére közös játékban is részt vett. Az ünnepségen jelen volt Marian Barbu, a Sepsi OSK II edzője, az utánpótlásnevelés irányítója, valamint Hajnal Gyula mesteredző, az egykori ASA aranycsapatának tagja, is, a román labdarúgó szövetség munkatársa, aki 68 évesen még ma is a futball szerelmese.
Az erre az alkalommal meghirdetett minifoci bajnokságra hat csapat nevezett be a megyéből, a tornát a szomszéd mikoújfalusi IKU-s fiúk nyerték meg.