Moldvától Nagykállóig Erdőszentgyörgyön

Moldvától Nagykállóig Erdőszentgyörgyön

2019-11-06

Csütörtökön, november 7-én láthatja az erdőszentgyörgyi közönség a Moldvától Nagykállóig című interaktív koncertet, amely egyaránt szól kicsiknek és nagyoknak. A helyi Művelődési Házban két időpontban látható és hallható Pál István Szalonna és Bandája előadása. Délben, azaz 12 órától a gyerekeket várják a szervezők, míg 19 órától kezdődik a felnőtteknek szóló koncert. Mindkét előadásra a belépés díjtalan. A két előadás között is programokkal várja az érdeklődőket a Százfonat Szociokulturális Egyesület, ugyanis 16 órától Játszóházas Táncolda lesz a legkisebbeknek, majd 17 órától táncház a nagyobbaknak.
A Moldvától Nagykállóig című koncertsorozat egy népzenei utazás, melyben Bartók Béla és Kodály Zoltán gyűjtő munkássága ad útmutatást.
A koncertben életre kelnek olyan hangszerek melyek ezen vidékek sokszor már elfeledett örökségét vigyázzák. Gyönyörű utazás ez melyben több száz év és kilométer válik élővé.
Azon művek eredeti forrásait is hallhatja a közönség, melyek híres zeneszerzőink tollából fakadva váltak a világ legnagyobb koncerttermeinek ünnepelt muzsikájává (Galántai táncok, Székely fonó, Román népi táncok, Kállai kettős)
Fontos eleme a koncertnek a közös éneklés, hiszen, ezen népdalok befogadása akkor okozza a legteljesebb örömöt, ha magunk is részeseivé válunk.