Kétnyelvű helységnévtáblákat helyeztek ki Máramarosszigeten

Kétnyelvű helységnévtáblákat helyeztek ki Máramarosszigeten

2019-10-09

Kétnyelvű helységnévtáblát helyeztek ki Máramarossziget mindhárom bejáratához 2019. október 08-án, bár a magyarság számaránya alíg éri el a 10 százalékot.
30 éves álom vált valósággá-olvashatjuk a bejelentést a Történelmi Máramaros RMDSZ facebook oldalán.
Béres Ildikó alpolgármester azt nyilatkozta, hogy a magyar nyelvű felirat kihelyezésére már rég lehetőség lett volna, hisz egy korábban hozott törvényes határozat erre lehetőséget biztosított. Most jött el az ideje annak, hogy a 2016-os helyhatósági választásokkor tett ígéretet megvalósítsuk. Az alpolgármesternő kihangsúlyozta azt is, a kétnyelvű táblák ékes bizonyítékai annak, hogy mennyire fontos, hogy a kisebbség minden esetben képviselve legyen az önkormányzatoknál és ott legyünk ahol a döntéseket meghozzák.
Dr. Béres István, a Történelmi Máramaros RMDSZ szervezetének elnöke, a magyar nyelvű felirat feltüntetésével kapcsolatosan úgy nyilatkozott, hogy sok helyzetben a napi munka hosszú időn keresztül rejtve marad, de kitartással és bizalommal el lehet érni azokat a pillanatokat is, amikor az ember megkapja gyümölcsét. Ime a bizonyíték, hogy nincs lehetetlen cél, főleg ha valós, kiérdemelt elvárása a közösségünknek.