Idősek világnapja Érmihályfalván

Idősek világnapja Érmihályfalván

2019-10-02

Október elseje 1991 óta az Idősek Világnapja. Az Egészségügyi-Szociális Központban idén sem maradt el az ott lakók köszöntése, erre kedden délben került sor.
Az ünnepelteket és a vendégeket Csűri József igazgató köszöntötte, majd Nyakó József polgármester biztosította az intézményt az önkormányzat további támogatásáról, aminek köszönhetően például a megyében működő hasonló intézmények között az érmihályfalviban kell az ott lakóknak a legkisebb összegű befizetéssel hozzájárulni ellátásukhoz. 
Karsai Attila alpolgármester beszédében kifejtette: "Önök már mind nyugdijas éveiket töltik. (...) Elvileg nyugodtan élhetnek. Elvileg, mondom, mert én nem ismerek olyan nyugdijast, akinek nincs dolga vagy gondja. Van, aki a nyugdíj beosztásával küszködik, van, aki betegséggel, van, aki nem győz a gyerekein, unokáin segíteni és van, akit az egyedüllét gyötör. (...) Kívánom önöknek, hogy bajaik, problémáik ellenére is élvezzék az életük minden pillanatát, érezzék a család, a társadalom, a munkatársak megbecsülését."
A beszédek után a szépkorúak a Pro Humanitas Egyesületnek köszönhetően kisebb figyelmességet is átvehettek a polgármestertől és az alpolgármestertől, természetesen azokról sem feledkeztek meg, akik egészségi állapotuk miatt nem tudták elhagyni szobájukat.