Önkormányzati támogatás egészségügyi fejlesztésekre

Önkormányzati támogatás egészségügyi fejlesztésekre

2019-10-01

A Kolozs megyei önkormányzat szeptember 30-i ülésén jóváhagyott költségvetés-kiigazítás értelmében 265 ezer lejt szavaztak meg két alárendelt kórház számára orvosi felszerelések beszerzésére, a 10%-os önrész fedezésére. A járványórháznak megszavazott 170 ezer lejes támogatás révén komputertomográffal (CT-berendezés) bővül az intézmény állománya, a gyermekkórház sürgősségi osztályának megítélt 95 ezer lejes összegből ugyancsak korszerű eszközöket vásárolhatnak.
300 ezer lejt szavaztak meg a tartalékalapból a mócsi orvosi központ új épületének felépítésére, amelyben modern orvosi rendelő, gyógyszertár, fogorvosi rendelő és elsősegélynyújtási pont is helyet kap.
„Az önkormányzat idei költségvetésében az egészségügyre rekordösszeget, 27 millió lejt különítettünk el. A rendelkezésre álló hangsúlyos pénzügyi források lehetőséget adnak arra, hogy a lakosok javát szolgáló elképzeléseket tudjunk megvalósítani, az egészségügyi ellátás feltételeinek javítását, korszerű orvosi műszerek beszerzését” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.