Népszerű a Mysteria Residentiae Rhédey kiállítás

Népszerű a Mysteria Residentiae Rhédey kiállítás

2019-09-25

Pénteken avatták az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastély emeletén található, a Rhédey-családnak emléket állító 5 szobás állandó kiállítást. A kastély termeiben ez idáig is számos kiállítás várta a látogatókat, azonban az új kiállítótér megnyitása után jelentősen megugrott a kíváncsiskodók száma. Első sorban, sokak, az erdőszentgyörgyi születésű Rhédey Claudia tragikus, de romantikus történetére kíváncsiak, aki II. Erzsébet királynő ükanyja volt.
Az előző években is idegenvezető várta a turistákat, aki körbevezette a kastély termeiben az Erdőszentgyörgy látványosságai iránt érdeklődőket, ezen túl is tárlatvezető segít megismerni a kiállításon látottak háttér-információit. A multimédiás eszközök segítségével bemutatott, korhű tárgyakkal berendezett szobáknak különleges hangulata van, amely sokakat odacsalogat.
A kastélyban minden egész órában indul csoport, akik idegenvezetővel barangolhatják be a Rhédey-kastélyt. Hétköznaponként 9 és 15 óra között várják a turistákat, szombaton 10 és 14, míg vasárnap 10 és 12 óra között lehet belépni a kastélyba. Látogatási szándékaikat előzetes egyeztetés alapján is jelezhetik az érdeklődők a +40743055922-es telefonszámon.