Szociális lakásokat újítottak fel Szatmárnémetiben

Szociális lakásokat újítottak fel Szatmárnémetiben

2018-12-03

Harminckilenc szociális apartmant lakhatnak be új bérlői november 29-től. A Szatmárnémeti Ostrovului utca 2/B tömbházat 3,4 millió lejből újította fel Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, és a leromlott állapotú épület kívül és belül egyaránt olyan állapotba került, amely megfelel a mai kor körülményeinek: modern nyílászárók, felújított konyhák és fürdők, kicserélhet elektromos- és gázhálózat, stb.
„Ezen lakások felújítása is azt bizonyítja, hogy az önkormányzat a hátrányos szociális helyzetűekkel is foglalkozik, és konkrét lépéseket tesz a problémáik felszámolása érdekében. Ezekben az egy, két és három szobás lakásokban olyan körülményeket alakítottunk ki, hogy bármilyen család nyugodtan élhessen bennük. Fogalmazhatnék úgy is, hogy befektettünk ezekbe az emberekbe, és reméljük, hogy évek múlva is ugyanolyan szép lesz ez az épület és a lakások, mint jelenleg.” – mondta az átadón Kereskényi Gábor.
Az átadás után az új lakók aláírták a bérleti szerződéseket, majd lakótársulási ülésre került sor, ahol ismertették velük a szabályzatot, amelyet minden lakónak be kell tartania.