Közvilágítási hálózatát bővítette Szatmárnémeti

Közvilágítási hálózatát bővítette Szatmárnémeti

2018-11-27

Huszonöt helyszínen korszerűsítette és bővítette az utóbbi időszakban a közvilágítás-hálózatot a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, összesen 2,2 millió lej értékben. Ennek keretén belül új oszlopok és energiatakarékos világítótestek kerültek ki a 17-es, a Carpaţi I és Carpaţi II lakónegyedek bizonyos parkolóiba, tömbházak udvaraiba és az utcákra is.
A hét folyamán Kereskényi Gábor polgármester és Maskulik Csaba városmenedzser is részt vett a munkálatok átvételén, ahol az is elhangzott, tovább folytatják a megkezdett munkát, hiszen a Regionális Operatív Program (POR) biztosította forrásokból közel 4 millió eurót szeretne lehívni az önkormányzat a közvilágítás-hálózat fejlesztésére.
„Összesen 413 oszlopot helyeztünk ki, valamint 464 darab Philips márkájú világítótestet. A közvilágítás-hálózat korszerűsítése nemcsak a közbiztonság javításához járul hozzá, hanem jelentős kiadáscsökkentéshez is vezet, hiszen akár 77 százalékkal is csökkenthetjük az áramfogyasztást” - nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.