Művész Mozi by Cityplex, a legrövidebb út a filmek birodalmába

Művész Mozi by Cityplex, a legrövidebb út a filmek birodalmába

2018-11-06

2016-ban nyílt újra Sepsiszentgyörgyön a mozi, a Művész Mozi by Cityplex küszöbét azóta körülbelül 70.000 néző létpe át. A filmszínház, melynek 123 éves történelme van, Antoine Lumiére 1895-ben Párizsban tartott mozgóképekból álló előadásával született meg, a mozizás fogalmát is ekkor használták először. Időközben a technológia fejlődése lehetővé tette, hogy napjainkban a legjobb adottságokat biztosítsák egy film megtekintéséhez, beszéljünk 2D, 3D, vagy akár 9D-s alkotásokról. A mozi a hétköznapi élet részévé vált, sokan nem is tudják elképzelni a hétvégéiket filmek nézése nélkül. A sepsiszentgyörgyi kulturális életből való 20 évnyi hiánya után, a közel két éve nyílt Művész Mozi ma városunk egyik legkedveltebb szabadidős tevékenységének ad otthont. A mozi a film szerelmeseit két teremmel várja, egy 80 és egy 76 férőhelyessel, melyekben 2D-s és 3D-s filmek is megtekinthetőek, az újonnan megjelent hollywoodi produkcióktól egészen az európai alkotásokig.
Ami a felszereltséget illeti, a Művész Mozi by Cityplex nézőtermei az országunkban található nagy filmszínházakhoz hasonló élményt nyújtanak. Az sem mellékes, hogy a bárban minden korosztály találhat az  ízlésének megfelelő harapnivalókat, a természetes gyümölcsitaloktól az édességekig és a mozizás élményét meghatározó popcornig, minden méretben és elfogadható áron.
Egy esti vetítés kiszakíthat a napi stresszből, elkalauzolva a filmek mágikus világába. Mindössze csak annyi a tennedő, hogy kiválasszák a Művész Mozi by Cityplex minden pénteken megújuló programkínálatából a kedvenc alkotásukat... Mozizásra fel!